Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ύδρας: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΓΕΛ Ύδρας»

0
125

 

΄Υδρα 27 Σεπτεμβρίου 2017

Αρ.Πρωτ.: 2

ΠΡΟΣ :

Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

ΚΟΙΝ :

1)Βουλευτές της Α΄ Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων

2)Δήμαρχο Ύδρας

3)Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας

4)Διευθύντρια Λυκείου Ύδρας

5)Φωνή της Ύδρας

ΘΕΜΑ: «Ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΓΕΛ Ύδρας»

Κύριε Διευθυντά,

όπως ήδη και εσείς γνωρίζετε, στο Λύκειο Ύδρας υπάρχει έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού βασικών ειδικοτήτων, που έχουν σχέση με τους προσανατολισμούς και κατά συνέπεια με τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου, δεν διδάσκονται Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Πληροφορική και Οικονομικά, γεγονός που μας ανησυχεί ιδιαίτερα, γιατί όλα τα παραπάνω μαθήματα είναι πανελληνίως εξεταζόμενα.

Οι γονείς αναγκάζονται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά σε μαθήματα εκτός σχολείου, τα οποία όμως δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών.

Αναρωτιόμαστε αν τα παιδιά μας είναι μαθητές δεύτερης κατηγορίας. Πώς είναι δυνατόν να συναγωνίζονται τους μαθητές των μεγάλων πόλεων; Οι νησιωτικές περιοχές πρέπει να ενισχύονται κατά τους χειμερινούς μήνες και όχι να είναι μόνο οικονομικοί τροφοδότες το καλοκαίρι.

Παρακαλούμε να ενσκήψετε στο πρόβλημα μας με το ανάλογο ενδιαφέρον και στις αμέσως επόμενες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών να καλυφθούν πρωτίστως οι κλάδοι, ΠΕ02(Φιλόλογος), ΠΕ04(Φυσικός), ΠΕ09(Οικονομολόγος), ΠΕ19(Πληροφορικής).

                            Για το Δ.Σ.

  Η πρόεδρος                                   Η Γραμματέας

Ελένη Μεθενίτη Γιαννίμπα      Αγγελική Αραπογιάννη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.