Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους κ.κ. Βουλευτές Ε. Σταματάκη, Γ. Γεννιά, Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο, Δήμαρχο Ύδρας Γ. Κουκουδάκη

0
83
ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΣΚ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΝ ΤΖΩΡΤΖΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΗΣΩΝ

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους κ.κ. Βουλευτές Ε. Σταματάκη, Γ. Γεννιά, Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Π. Χατζηπέρο, Δήμαρχο Ύδρας Γ. Κουκουδάκη, Δημοτικό Σύμβουλο Π. Ράππα, τους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας Αττικής Ο. Σαββίδου και του Δήμου Ύδρας Γ. Μαραγκού, για το ζήτημα της βραχονησίδας του Σαν Τζώρτζι.
Οι παρευρισκόμενοι ενημέρωσαν τον Υπουργό για την τεκμηριωμένη υπ’ αρ. 171/2017 γνωμοδότηση του ΝΣΚ η οποία δικαιώνει πλήρως τον Δήμο Ύδρας, αναφορικά με την υπαγωγή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου (Σαν Τζώρτζι) στα διοικητικά όρια του Δήμου Ύδρας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων στηρίζοντας το αίτημα του Δημάρχου Ύδρας για άμεση αποδοχή της γνωμοδότησης από τον Υπουργό, δήλωσε ότι η δικαιοσύνη αποκατέστησε το ηθικό, νόμιμο και δίκαιο αίτημα του ιστορικού νησιού της Ύδρας και των Υδραίων.
Η Ύδρα είναι ένα υπερπροστατευόμενο νησί από κάθε άποψη – καλώς είναι – πλην όμως, το γεγονός αυτό (αρχαιολογία, πολεοδομία, δασαρχείο κλπ) επιφέρει σοβαρές οικονομικές και όχι μόνο επιπτώσεις για τους κατοίκους. Τα έσοδα που θα προκύψουν από την αξιοποίηση της νησίδας του Αγ. Γεωργίου ως αιολικού πάρκου, θα αμβλύνουν κατά κάποιο τρόπο το δυσβάστακτο κόστος διαβίωσης για τους κατοίκους, η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Είναι μοναδική ευκαιρία για τον Υπουργό να γράψει ιστορία…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.