ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

0
133

Ύδρα 6/11/2017

Αρ.πρωτ. 3251

Π ρ ο ς
Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

κ. Κώστα Γαβρόγλου
Α θ ή ν α

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια που αισθάνομαι τόσο εγώ προσωπικά όσο και οι κάτοικοι της Ύδρας για την υποβάθμισή μας ως πολίτες. Αναφέρομαι φυσικά στις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό στο Γυμνάσιο –Λύκειο Ύδρας.Για το θέμα σας είχαμε κάνει αναφορά με τα υπ΄αριθ.2613/11-9-2017 και 2634/13-9-2017 έγγραφά μας.
Επιπλέον ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ύδρας έχει απευθύνει επιστολή στο Δήμο Ύδρας για ειδικότητες που έχουν σχέση με τα μαθήματα προσανατολισμού και κατά συνέπεια με τις πανελλήνιες εξετάσεις. Αναφέρουν ότι καταβάλλουν ποσά –εν μέσω κρίσης- για φροντιστήρια που φυσικά δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες μίας σχολικής χρονιάς. Καθημερινά δε , δεχόμαστε επισκέψεις από γονείς, οι οποίοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον των παιδιών τους, τα οποία είναι πλέον μαθητές β΄ κατηγορίας σε σχέση με τους μαθητές των αστικών κέντρων.
Επισυνάπτουμε κατάλογο με τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών και παρακαλούμε για τη δική σας άμεση παρέμβαση ώστε να επιλυθεί το θέμα και να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών. Παράλληλα να επέλθει και η κοινωνική ισότητα που πρέπει να διέπει τις ευνομούμενες κοινωνίες.
Ο κορμός της Ελλάδας είναι τα νησιά της και η πολιτεία οφείλει να δίνει κίνητρα διαβίωσης στους νησιώτες σύμφωνα με την αρχή της νησιωτικότητας.

Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Ύδρας

Κουκουδάκης Γεώργιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.