Ξεκινάει αύριο Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, η υβριδική ΕΡΤ

0
112

Από τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου ξεκινάει τη λειτουργία της η υβριδική ΕΡΤ.

Σε όλες τις “έξυπνες” τηλεόρασεις θα υπάρχει πρόσβαση σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές υπηρεσίες, τηλεοπτικά προγράμματα και αρχείο  της ΕΡΤ, σε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Η Υβριδική Τηλεόραση της ΕΡΤ βγαίνει στον αέρα ολοκληρωμένη πλέον, μετά από μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων και της διοίκσης. Στο http://hybrid.ert.gr  δημοσιεύονται όλες οι λεπτομέρειες για το επόμενο σοβαρό βήμα της ΕΡΤ.

HbbTV (Υβριδική ευρυζωνική τηλεόραση) είναι ένα νέο πρότυπο μετάδοσης που επιτρέπει σε υπηρεσίες που έχουν μεγάλο όγκο κειμένου, οι οποίες παρέχονται από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα εκπομπής, να ενσωματωθούν ή να συνδεθούν με ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω ευρείας ζώνης σύνδεσης σε μια συνδεδεμένη έξυπνη τηλεόραση.

Έτσι, οι καταναλωτές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως τηλεοπτική λήψη, Video on Demand (VOD), εφαρμογές που σχετίζονται με το πρόγραμμα και άλλες πλούσιες υπηρεσίες πληροφόρησης, πέρα από τις παραδοσιακές υπηρεσίες ψηφιακού teletext, όλα απευθείας στην τηλεόραση σε μια απρόσκοπτη εμπειρία.

Οι υπηρεσίες HbbTV μπορούν να ενεργοποιηθούν με διάφορους τρόπους, με τον πιο δημοφιλές να είναι το πάτημα του Κόκκινου κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Οι χρήστες συνήθως εξερευνούν υπηρεσίες με τα παραδοσιακά πλήκτρα πλοήγησης (συμπεριλαμβανομένου του πλήκτρου OK και των κόκκινων, πράσινων, κίτρινων, μπλε). Η τρέχουσα έκδοση της προδιαγραφής HbbTV περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για την “προσαρμοστική ροή” βίντεο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης εξασφαλίζοντας έτσι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το HbbTV, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.hbbtv.org.

πηγή: left.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.