Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Σχεδόν έτοιμος ο νέος νόμος για τις κυρώσεις στην αλιεία

0
118
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Β. Αποστόλου στην Κάλυμνο: Σχεδόν έτοιμος ο νέος νόμος για τις κυρώσεις στην αλιεία

Ο Β. Αποστόλου μίλησε για την επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας και τη δημιουργία μητρώου ερασιτεχνών, που θα βοηθήσει στην ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων

Σε επεξεργασία βρίσκεται ο νέος νόμος για τις κυρώσεις στην αλιεία, όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο. Ειδικότερα, όπως είπε, ο νόμος θα αυστηροποιεί και θα συμπληρώνει το ελλιπές μέχρι σήμερα θεσμικό πλαίσιο και θα αποτρέπει την παράνομη και λαθραία αλιεία.

Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι θα αναθεωρηθεί το θεσμικό πλαίσιο του κλάδου, με την αρχή να γίνεται από την αλλαγή της νομοθεσίας για την επαγγελματικότητα των αλιέων και τον τρόπο έκδοσης των αδειών επαγγελματικής αλιείας. Υπογράμμισε ότι μέσω του νέου νόμου θα ξεκαθαριστεί ποιος πραγματικά ζει και δραστηριοποιείται από την αλιεία, ενώ θα εκδοθούν νέες άδειες αλιείας που θα εξαρτώνται πλέον από το απόθεμα αλιευτικής ικανότητας που διαθέτει η χώρα.

Ακόμη, ο κ. Αποστόλου μίλησε για την επαναφορά των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας και τη δημιουργία μητρώου ερασιτεχνών, που θα βοηθήσει στην ολιστική προσέγγιση για τη βιωσιμότητα των ιχθυοαποθεμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κάλυμνο, ο κ. Αποστόλου συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή του νησιού, με εκπροσώπους των αλιέων, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός, καθώς και ο πρόεδρος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Μιχάλης Μυτιληνάκης.

πηγή: left.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.