Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας [Πρόγραμμα Εκδηλώσεων για το Καλοκαίρι 2018]

0
139

Α) ΜΟΥΣΙΚΕΣ  ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ  2018:   (Παρασκευή 29η Ιουνίου) Μουσική βραδιά με  τίτλο “Europäisches Ensemble” στο πλαίσιο της προεδρίας της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συμμετοχή των  Uwe Matschke πιάνο, της Δανάης Παπαματθαίου – Μάτσκε, βιολί και της Kerstin Feltz  σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία.

ΙΟΥΛΙΟΣ  2018: Μουσική βραδιά με την  Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση της Νίνας Πατρικίδου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018:  Μουσική συναυλία με την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου με τίτλο «Με πινέλα και χρώματα…» μαζί με το φωνητικό σύνολο «Vocal Inventions ensemble» υπό τη διεύθυνση της Όλγας Αλεξοπούλου και τη συνοδεία του διακεκριμένου πιανίστα Γιώργου Δούση.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ  2018:  Βραδιά κλασσικής μουσικής, ρεσιτάλ πιάνου με την ευκαιρία της λήξης της εβδομάδας ελληνογαλλικής φιλίας.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018: Μουσική συναυλία με το μουσικό συγκρότημα APURIMAC.

 

Β) ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μόνιμες Συλλογές:

 ΣΥΛΛΟΓΗ Οικογένειας dr. Πάνου Κορωνάκη Rohlf σε μόνιμη έκθεση :

«Η συνάντηση στην ΥΔΡΑ. Η μοντέρνα Τέχνη των Alexander Calder, Antoni Tapiez , Villa Casas συναντά την Ευρωπαϊκή Σχολή Αφηρημένης Τέχνης» . Η καρδιά της Τέχνης του Κόσμου χτυπά στό Ι.Α.Μ.Υ.

 

Περιοδικές Eκθέσεις

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 (07/07-05/08):

Γιάννης  Αδαμάκης, “Καράβια”, Ζωγραφική (Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 7 Ιουλίου)

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 (07/07-05/08):

Γιώργος Βασιλείου, “Μεταβάσεις ΙΙ, αέναες και παροδικές”, Ζωγραφική

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 (11/08-31/10):

Αλέκος Φασιανός, “Οι Γαλλικές του Δημιουργίες”, Ζωγραφική. (Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 11 Αυγούστου)

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 (01/08-31/08):

Jul (Berjaut), έκθεση έργων του γνωστού Γάλλου εικονογράφου, στα πλαίσια της αφιερωματικής εβδομάδας στην ελληνογαλλική φιλία.

(Εγκαίνια έκθεσης Πέμπτη 02 Αυγούστου):

Γ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

 

IOYNIOΣ 2018  Βιβλίο του Κ. Βαζαίου με θέμα την έκδοση της εφημερίδας του Αγώνα «Ανεξάρτητος Εφημερίς της Ελλάδος» του Υδραίου εκδότη Παντελή Κ. Παντελή.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2018 (Σάββατο, 21 Ιουλίου)  “Ελληνική Σοφία, Τα Θεμέλια του Δικαίου»” του  Πάνου Κορωνάκη και της Μαρίας Μπατζίνη.  Συλλογή επιλεγμένων γνωμικών των Ελλήνων φιλοσόφων της κλασικής Ελλάδας για το δίκαιο του ανθρώπου (ελληνική και αγγλική έκδοση).

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2018 50 Nuances de Grecs” των Jul και Charles Pépin.

 

Δ) ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018: Διήμερο διαλέξεων με θέμα τον Ελ Γκρέκο με την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα

 

Ε) ΠΡΟΒΟΛΕΣ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2018, Προβολή της ταινίας του σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτου με τίτλο: “Dolphin Man”.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018, Θεατρική παράσταση «Το Ημερολόγιο της Ανζέλ Κουρτιάν» με την Χριστίνα Αλεξανιάν.

 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Ι.Α.Μ. Ύδρας (για πιθανή αλλαγή ημερομηνιών ή προσθήκη νέων εκδηλώσεων) μπορείτε να αναζητήσετε στο www.iamy.gr., και στη σελίδα μας στο facebook . Επίσης στα τηλ. 22980-52355 & 54142.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.