Αντιπεριφερειάρχης Νήσων – Δελτίο τύπου: Έργα οδοποιίας 2.475.000 ευρώ στον δήμο Κυθήρων

0
80

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε, κατά την 20η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΝΗΣΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ» συνολικού προϋπολογισμού 2.475.000,00 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο αφορά στην βελτίωση βατότητας αγροτικών οδών. Οι συγκεκριμένοι οδοί χρησιμοποιούνται πολύ από τους κατοίκους και τους επισκέπτες καθώς συνδέουν οικισμούς αλλά και αποτελούν οδούς πρόσβασης σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και σε παραθαλάσσιες τοποθεσίες.
Το οδικό δίκτυο του νησιού είναι σε τραγική κατάσταση. Μην ξεχνάμε τα όσα διαδραματίστηκαν στις περσινές πυρκαγιές με την δυσχέρεια πρόσβασης. Εξαιτίας του κακού οδικού δικτύου δεν μπορούν να διέλθουν ταξί, λεωφορεία αλλά ούτε και ασθενοφόρα δημιουργώντας προβλήματα στη μεταφορά μαθητών, ασθενών, ηλικιωμένων, κ.ά. Επίσης, προκαλούνται σοβαρές ζημιές στα διερχόμενα οχήματα.
Το ανωτέρω έργο, σε συνδυασμό με πολλά άλλα, θα ανακουφίσει εν μέρει τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.