Παράσταση “Μαριονέτα ο Άνθρωπος, Κόσμε” στον Γαλατά από την ομάδα ArtiStas

0
102

Η παράστασή «Μαριονέτα ο Άνθρωπος, Κόσμε» θα παρουσιαστεί στο Γυμνάσιο Γαλατά 25 με 29 Αυγούστου.

Μέσα στο έργο παρουσιάζεται ο «Άνθρωπος», η «Φωνή» καθώς και η σχέση που έχουν μεταξύ τους, μία σχέση πιεστική, μία σχέση ιδιαίτερη και σίγουρα μία σχέση που όλοι έχουμε δει γύρω μας και πιθανόν μέσα μας. Είναι ένα θεατρικό με κοινωνικό περιεχόμενο ή αλλιώς, είναι ο «καθρέφτης» της κοινωνίας μας.

Όταν ο άνθρωπος κοίταξε το εαυτό του στον καθρέφτη, τρόμαξε, γιατί είδε το τέρας που υπάρχει μέσα του. Στην κοινωνία των ”Μη” και των ”Δεν Μπορείς” δεν υπάρχει εξέλιξη ανθρωπάκο. Σιωπή, η μεγαλύτερη εφεύρεση των ανθρώπων.

H παράσταση αυτή δημιουργήθηκε από την ομάδα ArtiStas και ανέβηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016 σε συνεργασία με το δήμο Τροιζηνίας, στο θέατρο του δήμου. Τον Δεκέμβριο του 2016, ανέβηκε δύο φορές στο Θέατρο «Κάρολος Κουν», σε συνεργασία με τον Δήμο Αλίμου.

Ο λόγος της παράστασης αυτής, ξεκίνησε για να ευαισθητοποιήσει, καθώς και να προβληματήσει τους θεατές και είχε ανέκαθεν φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Στόχος των παραστάσεων είναι να κινητοποιηθεί ένας θεατρικός μαραθώνιος αγάπης, συλλέγοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα αποτελλούν το εισιτήριο για τις παρστάσεις. Σκοπός μας είναι αυτή η προσπάθεια συνεισφοράς να μην σταματήσει πρωτού συλλέξει τουλαχιστον ένα τόνο σε τρόφιμα τα οποία θα δοθούν στο χαμόγελο του παιδιού και στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Τροιζηνίας.

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Αριστείδης Σταύρου
Όνομα υπευθύνου: Αριστείδης Σταύρου
Τηλέφωνο επικοινωνείας :6984094450

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.