Αντιπεριφερειάρχης Νήσων – Δελτίο τύπου: ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” ΝΗΣΟΥ ΥΔΡΑΣ

0
86

30/8/2018

Στο πλαίσιο των στοχευμένων ενεργειών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων για την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς και αξιοποίηση των νησιών της Π.Ε. Νήσων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα, στην 26η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” ΝΗΣΟΥ ΥΔΡΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 110.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.
Με συνέπεια λόγων και έργων, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» η προ τριετίας δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου, για το ιστορικό αυτό κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε τον 17ο αι. και χρησιμοποιείτο ως λοιμοκαθαρτήριο και δεξαμενή βρόχινου νερού.
Το έργο αφορά τις απαραίτητες εργασίες για την ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» στην παραλία της Ύδρας. Η υλοποίηση του θα καταστήσει τον χώρο απολύτως λειτουργικό να φιλοξενήσει εκδηλώσεις μειώνοντας συγχρόνως το κόστος λειτουργίας του με την εγκατάσταση σύγχρονων φωτιστικών και μονάδων κλιματισμού. Ο εκσυγχρονισμός της αίθουσας θα έχει προδιαγραφές σύμφωνα με τις υπάρχουσες κτιριοδομικές απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα για τον πολιτιστικό τουρισμό στο νησί.
Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν θα είναι σύμφωνες με την τυπολογία της ευρύτερης περιοχής, η οποία έχει χαρακτηριστεί ιστορικός τόπος και παραδοσιακός οικισμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.