Ανακοίνωση της Βουλευτού Α’ Πειραιά κ. Γ. Γεννιά για την αναστήλωση του Ι. Ναού Γεννήσεως του Χριστού Ύδρας

0
105
Από τον Δεκέμβριο του 2017 ξεκίνησε μία ιερής σημασίας, εναγώνια και μακροσκελή προσπάθεια για την έγκριση χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, με στόχο την αναστήλωση του Ι.Ναού Ύδρας, Γεννήσεως του Χριστού.
Η λήψη ενεργειών και αποφάσεων με γνώμονα τόσο την περίσωση, όσο και τη διατήρηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής ανυπολόγιστης αξίας κληρονομιάς μας, απαιτείται να προβάλλονται και να αποτελούν φάρο μίμησης.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους βασικούς συντελεστές και πρωτεργάτες αυτού του πολύτιμου εγχειρήματος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, κ.κ.Εφραίμ για την ουσιώδη παραίνεση του και για την εξαρχής βεβαία, θετικής εκβάσεως του θέματος, πεποίθησή του, όπως και τον πατέρα Θεόδωρο Θεοδοσίου για την υπέρμετρη συνεισφορά του με ανιδιοτέλεια και σεβασμό καθιστώντας το σκοπό αυτό, σκοπό ζωής.
Επίσης, την κυρία Μαρία Παπαδημητρίου, υπεύθυνη της εφορείας Αρχαιοτήτων, όπως και τους υπευθύνους της Διευθύνσεως Αναστηλώσεως του Υπουργείου Πολιτισμού για τον επαγγελματισμό και τη διακριτική συνέπεια που επέδειξαν, στο πλαίσιο της συνεχούς και ανελλιπούς επικοινωνίας και συνεργασίας μας.
Θα ήθελα ακόμη να ευχαριστήσω τον αγαπητό Σπήλιο Σπηλιώτη για την ουσιαστική βοήθεια του και ένθερμη υποστήριξη του και κυρίως όλους, όσους συνετέλεσαν με την ανεκτίμητη, μικρή ή μεγάλη συμβολή τους για την επίτευξη του σκοπού αυτού.

Γ.ΓΕΝΝΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.