Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ύδρας.

0
54

Τάκης Χατζηπέρος- Δελτίο τύπου

Μετά από πολύχρονο αγώνα και προσπάθεια (επειδή το κτήριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο και απαιτούνταν χρονοβόρες διαδικασίες με ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, σεβόμενοι τον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας), ξεκίνησε η επισκευή του κτιρίου του Α’ Δημοτικού Σχολείου Ύδρας.
Πρόκειται για το παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο της Ελλάδας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε σαν σχολείο από το 1880. Το έργο αφορά σε εργασίες επισκευής και συντήρησης του ώστε να παραμείνει κατάλληλο για χρήση και ασφαλές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 180.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α). Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου από σήμερα παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο κτίριο του πρώην Σαχτουρείου Γυμνασίου-Λυκείου Ύδρας καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών επισκευής και συντήρησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.