ΙΑΜΥ-ΚΛΥ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

0
182

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο  ΜΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας& η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας

σας καλούν να παρακολουθήσετε την ομιλία της Διώνης Σιγάλα και την προβολή της βραβευμένης ταινίας

 «Ακόμα Κρύβομαι για να Καπνίσω».

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 στις 5:30  μ.μ.

Στην αίθουσα «Διονυσίου και Ίνγριντ Κουντουριώτη» του Ι.Α.Μ.Υ.

Διώνη Σιγάλα,

Επί 40 χρόνια λειτουργός φαρμακοποιός  με ενεργή συμμετοχή στα φαρμακευτικά δρώμενα, συνδικαλιστικά και επιστημονικά.

Η παρουσία της  εδώ για να μιλήσει για την Γυναίκα είναι μέρος του  αγώνα της για τα δικαιώματα της Γυναίκας με συνεχή και δυναμική συμμετοχή από την νεανική της ηλικία. Μέλος πολλών  Γυναικείων Οργανώσεων  αλλά και  μαχητική παρουσία σε Φεμινιστικούς αγώνες.

Σαν Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών στον Δήμο Αιγάλεω  δημιούργησε  και λειτούργησε το Γραφείο Ισότητας του Δήμου με τρόπο δυναμικό και παραδειγματικό συνεργαζόμενη και με την Γ.Γ. τ Ισότητας των Φύλων, καθ’ όλη την θητεία της. Συνεχίζει να είναι ταγμένη στην Ισότητα των Φύλων και ταυτίζεται με τους σημερινούς στόχους του Φεμινιστικού Κινήματος : Εξάλειψη της βίας σωματικής και σεξουαλικής κατά των Γυναικών και των Παιδιών. Καθώς και την αλλαγή των στερεοτύπων που οδηγούν στον διαχωρισμό των φύλων

Με γνώμονα  τα ίσα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου και  πίστης σήμερα θα μας μιλήσει για την ιστορικότητα της Παγκόσμιας Ημέρας των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, την πραγματικότητα που δίνουν οι  αριθμοί για την θέση καθώς και  την αναγκαιότητα της αρμονικής  συνύπαρξης των φύλων στην σημερινή εξελικτική πορεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here